Minestrone leves oregánós húsgombóccal – paleo
Hozzávalók:
A húsgombóchoz:
|
|
Elkészítés:
Minden zöldséget tisztítsunk meg és aprítsuk is fel őket, lehetőleg azonos nagyságúra.
Egy nagy fazékba 1-2 evőkanál zsírt teszünk. Rádobjuk a szalonnát és megsütjük. Beletesszük a hagymát, a póréhagymát a fokhagymát és megdinszteljük.
Hozzáadjuk a répát, a paszternákot, a zellert, megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Kb. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és a többi zöldséget is. (ha spenótot használsz fodros kel helyett, azt csak a végén add a leveshez)
Vizet öntünk hozzá, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a bazsalikomot és addig főzzük, míg a zöldségek átfőnek, de még roppanósak maradnak.
A húsgombóc hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd nedves kézzel pici gombócokat formázunk a masszából. A leveshez adjuk és 5-6 perc alatt készre főzzük. (ha Spenótot használunk akkor azt ilyenkor adjuk a leveshez.
A végén szükség szerint még sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük, és hozzáadjuk a petrezselymet.
Tipp / megjegyzés:
Ha eszel sajtot akkor tálaláskor szórj kevés reszelt parmezánt a tányérba és erre szedd a forró levest.