Főoldal / Kelt tészták / Mini pizzák

Mini pizzák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mini pizzák

Mini pizzák

Hozzávalók:

  • 50 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 cs. élesztő
  • 2 tk. só
  • langyos víz

Feltét:

  • pizzakrém
  • sonka
  • kolbász
  • 20 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Kevés langyos vízben, 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk. hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztővel és langyos víz hozzáadásával könnyen nyújtható tésztát gyúrunk belőle. Letakarva, langyos helyen, duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán 5 mm vastagra kinyújtjuk, és egy pohár segítségével köröket szaggatunk ki belőle. Egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk egymástól távolabb, majd megkenjük a pizzakrémmel, és tetszés szerinti feltéttel megpakoljuk.  A tetejére reszelt sajtot szórunk.

Előmelegített sütőben 180-190 fokon készre sütjük.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére