Mirinda szelet Erzsike konyhájából
Hozzávalók:A piskótához:
A túrókrémhez:
A narancsos réteghez:
|
|
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat összekeverjük a cukorral és vaníliás cukorral. Beleszitáljuk a liszt-keményítő-sütőpor keverékét, hozzáadjuk a vizet és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, belereszeljük a csokit. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. Először 2 evőkanál tojáshabot összekeverünk a tésztával, majd óvatosan beleforgatjuk az összes kemény habot. Sütőpapírral bélelt, kikent tepsibe öntjük, és közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt megsütjük.
A túrókrém alapanyagait jól kikeverjük.
A narancsos réteghez valókból sűrű krémet főzünk. Kihűtjük, de közben folyamatosan meg-meg kevergetjük.
A kihűlt piskótára kenjük a túrót, majd ráöntjük és elsimítjuk a langyosra hűlt narancsos krémet. Hűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni.
Kockákra vágva tetszés szerint díszítve kínáljuk.