Főoldal / Gasztroajándékok / Mogyorós Baileys házilag

Mogyorós Baileys házilag

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mogyorós Baileys házilag

Mogyorós Baileys házilag

Hozzávalók:

  • 1 csomag mogyorós cappuccino por
  • 3 dl tej
  • 3 dl habtejszín
  • 2 dl kávétejszín (pl: Maresi vagy Amerlander…stb.)
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl rum vagy whisky
Elkészítési idő: 10 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejet egy lábosban felmelegítjük, majd feloldjuk benne a cappuccino port.
Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és addig keverjük, amíg a cukor felolvad benne.

Belekeverjük a habtejszínt és a kávétejszínt, végül hozzáadjuk a rumot. Összekeverjük, és üvegekbe töltjük.
Hűtőszekrénybe tesszük pár óra elteltével kicsit rázzuk össze, majd a hűtőben tároljuk fogyasztásig.

Tipp / megjegyzés:
Ebből a mennyiségből kicsit több mint kb.1,2 liter baileys lesz, tehát egy literes üveget érdemes előkészíteni, a maradékot meg elkóstolgatni ;-)

Mogyorós Baileys házilag 4.43/5 (7 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére