Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mogyorós rózsa, liszt nélkül

Mogyorós rózsa, liszt nélkül

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mogyorós rózsa, liszt nélkül

Mogyorós rózsa liszt nélkül

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált mogyoró (de lehet dió vagy mandula is)
  • 2 tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg olvasztott margarin vagy vaj
  • egész mogyorószemek a díszítéshez
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A mogyorót ledaráljuk. A vajat pedig megolvasztjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a vajat, a darált mogyorót, a cukrot, és a felveretlen tojásfehérjét.

A masszát egy órára a hűtőbe tesszük, majd a keksznyomóval kis virágokat nyomunk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsire.

Mindegyik virág közepébe egy egész mogyorószemet nyomunk, majd 170 fokra előmelegített sütőben 14-15 perc alatt megsütjük.

Dió vagy mandula ugyanúgy tökéletes az elkészítéséhez.

Nagyon finom kis süti, eteti magát, lisztérzékenyeknek is jó alternatíva lehet.

Tipp / megjegyzés:
Díszes csomagolásban, süteményes dobozban gasztroajándéknak is tökéletes.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére