Főoldal / Desszertek / Morzsás meggyes süti

Morzsás meggyes süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Morzsás meggyes süti

Morzsás szilvás süti

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 8 dkg ráma
  • 1 cs. sütőpor
  • 5 tojás sárgája
  • pici tej

A töltelékhez:

  • 3/4 kg magozott meggy
  • őrölt fahéj
  • 4-5 ek. cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól össze gyúrjuk, a tészta 3/4 részét kisodorjuk, kikent tepsibe rakjuk, és megszórjuk búzadarával. A maradék tésztát folpackba csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe.

A kimagozott meggyet eloszlatjuk a tészta tetején, majd megszórjuk fahéjjal elkevert cukorral.

A hűtőből kivett tésztát a reszelő durva fokán a meggyre reszeljük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

Kockákra vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
A reszelni való tésztát míg nem használjuk tegyük a hűtőbe könnyebb reszelni.

Morzsás meggyes süti 5.00/5 (1 értékelés)

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére