Elmentem!Morzsás meggyes süti
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 8 dkg ráma
- 1 cs. sütőpor
- 5 tojás sárgája
- pici tej
A töltelékhez:
- 3/4 kg magozott meggy
- őrölt fahéj
- 4-5 ek. cukor
|
Elkészítési idő: |
1 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól össze gyúrjuk, a tészta 3/4 részét kisodorjuk, kikent tepsibe rakjuk, és megszórjuk búzadarával. A maradék tésztát folpackba csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe.
A kimagozott meggyet eloszlatjuk a tészta tetején, majd megszórjuk fahéjjal elkevert cukorral.
A hűtőből kivett tésztát a reszelő durva fokán a meggyre reszeljük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Kockákra vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
A reszelni való tésztát míg nem használjuk tegyük a hűtőbe könnyebb reszelni.
Morzsás meggyes süti 5.00/5 (1 értékelés)
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!