Mousse au chocolat
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Tojásokat szétválasztjuk, fehérjét habbá felverjük. Sárgáját a nyírfa vagy kókuszcukorral krémesre kikeverjük.
(Ha nincs csokoládé olvasztó edényetek akkor vízfürdőt készítsetek.)
Egy lábasban nem túl sok vizet forralunk majd legkisebb lángra tesszük, hogy alig gyöngyözve forrjon. Ráteszünk egy habüstöt a csokoládéval. Fontos, hogy a felső edény alja ne érintkezzen a vízzel, különben összeránthatja a krémet.
Ha megolvadt a csokoládé, levesszük a tűzről és a felvert fehérjével váltakozva egy gumikanál segítségével a sárgájába forgatjuk. Min. 4 óra hosszára vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tipp / megjegyzés:
Mousse au chocolat egy nagyon finom csokoládékrém a francia konyhából. Az eredeti francia recept csak 3 hozzávalóból áll: tojásból, cukorból és nagyon jó minőségű étcsokiból, ami min. 70-os legyen. Se vaj, se tejszín vagy rum sem kell hozzá!