Főoldal / Sertés ételek / Mustáros sertésszelet sült hagymával

Mustáros sertésszelet sült hagymával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mustáros sertésszelet sült hagymával

Mustáros sertésszelet sült hagymával

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéscomb
  • 5-6 fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál mustár
  • őrölt fekete bors
  • étolaj
  • liszt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve egy órára a hűtőbe tesszük. Ha tehetjük a pácolást végezzük el előző nap úgy még ízletesebb és puhább lesz a hús.

A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra szedjük.

A húst serpenyőben szép pirosra sütjük, egy kevés vizet öntünk rá és puhára pároljuk.

A hagymakarikákat belisztezzük és bő forró olajba kisütjük. Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba gyorsabban sül, nem ázik el és így marad ropogós. Szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük és a mustáros hússal tálaljuk.

Főtt-sült burgonyát készítettem mellé köretnek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Mustáros sertésszelet sült hagymával 4.21/5 (14 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére