Főoldal / Szárnyas Ételek / Mustos boros kacsasült szőlőmártással

Mustos boros kacsasült szőlőmártással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mustos boros kacsasült szőlőmártással

Mustos boros kacsasült szőlőmártással

Hozzávalók:

  • 1 db pecsenye kacsa 
  • 1 tk. szárnyas fűszerkeverék
  • 1 dl must 
  • 1 dl fehérbor 
  • A mártáshoz: 
  • 2 fürt nagy szemű édes szőlő 
  • 2 dl édes fehérbor 
  • 1 dl must 
  • 1 evőkanál méz 
  • 1 evőkanál étkezési keményítő 
  • 1 citrom leve
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A kacsát megtisztítjuk, megmossuk. Kívül-belül megszórjuk a fűszersóval.

A kacsát egy mélyebb tepsibe tesszük, aláöntjük a bort és a mustot, majd lefóliázzuk a tepsit.

A kacsa méretétől függően 1-1,5 órát hagyjuk a fólia alatt párolódni, majd kibontva szép pirosra, ropogósra sütjük.

A mártáshoz a szőlőt leszemezzük, a bort és a mustot felforraljuk, majd a keményítővel besűrítjük. Hozzáadjuk a szőlőt, mézzel és a citrom levével ízesítjük.

A megsült kacsát részeire szedjük, a szőlőmártással és tetszőleges körettel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére