Muszaka
Hozzávalók:
A besamelmártáshoz:
|
|
Elkészítés:
1.-Kevés olajon póréhagymát pirítunk, majd rátesszük a darált húst. Sóval, borssal, fokhagymával, szerecsendióval fűszerezzük, majd együtt pirítjuk tovább.
2.- Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk az 1cm-es szeletekre vágott padlizsánt.
Leitatjuk róla a felesleges olajat.
3.-Serpenyőben kevés olajon megsütjük a vékony szeletekre vágott burgonyát.
Leitatjuk róla a felesleges olajat.
4.-Egy lábosban megolvasztjuk a vajat,lisztet teszünk rá,felöntjük tejjel és habverővel kevergetjük míg besűrűsödik. Sóval borssal szerecsendióval ízesítjük.
5.-Az így elkészített alapanyagokat egy tűzálló tálba rétegezzük. Alulra burgonya kerüljön majd hús, padlizsán,besamelmártás,burgonya. Így rétegezzük míg el nem fogynak a hozzávalók.
Tetejére paradicsomszeleteket, bazsalikomlevelet teszünk, majd reszelt sajtot.
6.-Sütőben készre sütjük.