Főoldal / Birka / Marha / Muszaka

Muszaka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Muszaka

muszaka

Hozzávalók:

  • 1 póréhagyma
  • 50 dkg darált hús (sertés, marha vagy vegyesen)
  • 2 közepes padlizsán
  • 5-6 közepes burgonya
  • 20 dkg reszelt sajt
  • bors
  • szerecsendió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • olaj a sütéshez

A besamelmártáshoz:

  • 7dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • bors
  • szerecsendió
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

1.-Kevés olajon póréhagymát pirítunk, majd rátesszük a darált húst. Sóval, borssal, fokhagymával, szerecsendióval fűszerezzük, majd együtt pirítjuk tovább.

2.- Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk az 1cm-es szeletekre vágott padlizsánt.
Leitatjuk róla a felesleges olajat.

3.-Serpenyőben kevés olajon megsütjük a vékony szeletekre vágott burgonyát.
Leitatjuk róla a felesleges olajat.

4.-Egy lábosban megolvasztjuk a vajat,lisztet teszünk rá,felöntjük tejjel és habverővel kevergetjük míg besűrűsödik. Sóval borssal szerecsendióval ízesítjük.

5.-Az így elkészített alapanyagokat egy tűzálló tálba rétegezzük. Alulra burgonya kerüljön majd hús, padlizsán,besamelmártás,burgonya. Így rétegezzük míg el nem fogynak a hozzávalók.
Tetejére paradicsomszeleteket, bazsalikomlevelet teszünk, majd reszelt sajtot.
6.-Sütőben készre sütjük.

Muszaka 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére