Elmentem!Nagyi gyümölcslevese
Hozzávalók:
- 2 kg gyümölcs
- (cseresznye, meggy, alma, áfonya, szeder, őszibarack ízlés szerint)
- 1-1,5 liter víz (attól függően, hogy mennyire szeretnénk sűrűre a levest)
- cukor ízlés szerint
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 1 kisebb rúd fahéj
- 4-5 db szegfűszeg
- csipet őrölt fahéj
- 1/2 citrom reszelt héja
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A gyümölcsöket puhulási sorrendben feltesszük főni a cukorral, a fűszerekkel és annyi vízzel amennyi ellepi. Először az almát, majd cseresznye, megy, őszibarack és végül a bogyós gyümölcsök kerülnek bele.
Amikor már minden gyümölcs megpuhult, hozzáadjuk a kevés vízben csomómentesre kevert pudingport, és a reszelt citromhéjat.
Pár perc alatt besűrítjük, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk. Hűtőben hűtjük hidegre és úgy fogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nagyi gyümölcslevese 5.00/5 (3 értékelés)
Marcsi (681 Recept)Üdvözöllek kedves látogató.
Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója.
Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.