Nagyi gyümölcslevese

Hozzávalók:
- 2 kg gyümölcs
- (cseresznye, meggy, alma, áfonya, szeder, őszibarack ízlés szerint)
- 1-1,5 liter víz (attól függően, hogy mennyire szeretnénk sűrűre a levest)
- cukor ízlés szerint
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 1 kisebb rúd fahéj
- 4-5 db szegfűszeg
- csipet őrölt fahéj
- 1/2 citrom reszelt héja
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A gyümölcsöket puhulási sorrendben feltesszük főni a cukorral, a fűszerekkel és annyi vízzel amennyi ellepi. Először az almát, majd cseresznye, megy, őszibarack és végül a bogyós gyümölcsök kerülnek bele.
Amikor már minden gyümölcs megpuhult, hozzáadjuk a kevés vízben csomómentesre kevert pudingport, és a reszelt citromhéjat.
Pár perc alatt besűrítjük, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk. Hűtőben hűtjük hidegre és úgy fogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Marcsi (681 Recept)Üdvözöllek kedves látogató.
Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója.
Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.