Főoldal / Levesek / Nagyi gyümölcslevese

Nagyi gyümölcslevese

Nagyi gyümölcslevese

Nagyi gyümölcslevese

Hozzávalók:

  • 2 kg gyümölcs
  • (cseresznye, meggy, alma, áfonya, szeder, őszibarack ízlés szerint)
  • 1-1,5 liter víz (attól függően, hogy mennyire szeretnénk sűrűre a levest)
  • cukor ízlés szerint
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 kisebb rúd fahéj
  • 4-5 db szegfűszeg
  • csipet őrölt fahéj
  • 1/2 citrom reszelt héja
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A gyümölcsöket puhulási sorrendben feltesszük főni a cukorral, a fűszerekkel és annyi vízzel amennyi ellepi. Először az almát, majd cseresznye, megy, őszibarack és végül a bogyós gyümölcsök kerülnek bele.

Amikor már minden gyümölcs megpuhult, hozzáadjuk a kevés vízben csomómentesre kevert pudingport, és a reszelt citromhéjat.

Pár perc alatt besűrítjük, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk. Hűtőben hűtjük hidegre és úgy fogyasztjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére