Nagyi meggyes túrósa
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk. Elég lágy tésztát fogunk kapni, ezért tegyük egy órára hűtőbe.
Pihentetés után a tésztát erősen lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
A túrót alaposan elkeverjük a tejföllel, és a citrom lereszelt héjával.
A tojás sárgáját alaposan elkeverjük a porcukorral és hozzá adjuk a túróhoz. Végül a grízt is beleöntjük, és jól elkeverjük.
A tésztát megszórjuk zsemlemorzsával, majd rátesszük az alaposan lecsepegtetett meggyet. A meggy tetejére rásimítjuk a túrós masszát.
180 C fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 45 perc alatt készre sütjük. Akkor jó ha a teteje szép aranysárga színt kap.
Hidegen szeleteljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.
A nagyi meggyes túrósa könnyed és finom sütemény.
Jó étvágyat kívánok!