Főoldal / Desszertek / Nagyi meggyes túrósa

Nagyi meggyes túrósa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Nagyi meggyes túrósa

Nagyi meggyes túrósa

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája

A töltelékhez:

  • 1 kg túró
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 4 kanál porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 evő kanál gríz
  • 1 üveg magozott meggy befőtt
  • 1 kanál zsemle morzsa
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk. Elég lágy tésztát fogunk kapni, ezért tegyük egy órára hűtőbe.
Pihentetés után a tésztát erősen lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.

A túrót alaposan elkeverjük a tejföllel, és a citrom lereszelt héjával.
A tojás sárgáját alaposan elkeverjük a porcukorral és hozzá adjuk a túróhoz. Végül a grízt is beleöntjük, és jól elkeverjük.

A tésztát megszórjuk zsemlemorzsával, majd rátesszük az alaposan lecsepegtetett meggyet. A meggy tetejére rásimítjuk a túrós masszát.
180 C fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 45 perc alatt készre sütjük. Akkor jó ha a teteje szép aranysárga színt kap.

Hidegen szeleteljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.

A nagyi meggyes túrósa könnyed és finom sütemény.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére