Nagyi túrós lepénye
Hozzávalók:
Túrótöltelékhez:
Tetejére:
|
|
Elkészítés:
A meglangyosított 1dl tejet 1 ek cukorral, fél csomag élesztővel pohárban elkeverjük, meleg helyen megkelesztjük.
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, hozzáadjuk az élesztőt, 1 dl tejet és habosra keverjük.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A túrót elkeverjük a hozzávalókkal és a keményre vert tojásfehérjével.
A megkelt tésztát lisztezett, olajozott tepsibe tesszük, majd megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük a túrót, a fahéjat, kocka alakban rászórjuk.
Előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.
Kihűlt tésztát tejszínhabbal díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Aki szereti gyümölcsöt is adhat a túróhoz.