Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Nagytarcsai diós batyu – batuska

Nagytarcsai diós batyu – batuska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Nagytarcsai diós batyu – batuska

Nagytarcsai diós batyu - batuska

Hozzávalók:

  • 30 dkg finom liszt
  • 30 dkg vaj vagy margarin
  • 8-9 tojás sárgája
  • csipet só
  • csipetnyi élesztő

A töltelékhez:

  • 30 dkg darált dió
  • 8-9 tojás sárgája
  • 30 dkg porcukor
  • pár csepp citromlé

A tálaláshoz:

  • porcukor
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Ha kis méretű tojásból készítjük, akkor 9 darabot, ha nagyobb méretűből akkor 8 darabot használunk.)

A lisztet, a vajat (érdemes eldarabolni vékonyabb csíkokra) és a tojások sárgáját a csipetnyi élesztővel és sóval alaposan összegyúrjuk. Ha szépen meggyúrtuk a tésztánkat, készítsünk elő egy tálcát. A tésztából egyforma kis dió nagyságú gombócokat formázunk, és a tálcára sorakoztatva hűtőszekrénybe tesszük. A tésztának meg kell dermednie, hogy könnyen tudjuk majd formázni.

Egy tepsibe előkészítjük a fém kosárkákat.

A tojások fehérjét kevés citromlével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukorral elkevert diót és óvatosan elkeverjük, hogy a hab ne törjön össze nagyon.

A megdermedt tésztákat ellapítjuk, és 12-13 centiméteres kerek lapokra nyújtjuk őket. Körülbelül egy lapos evőkanál tölteléket helyezünk a közepébe és kis kosárformákat készítünk belőle, majd a formákba helyettük őket.

Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül félórát sütjük, amíg aranysárga nem lesz.

A megsült batuskákat még melegen, óvatosan kivesszük a formákból, és hagyjuk kihűlni.

Ízlés szerint, vaníliás cukorral, vagy porcukorral meghintve kínáljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére