Főoldal / Desszertek / Nanuk szelet Eta módra

Nanuk szelet Eta módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Nanuk szelet Eta módra

Nanuk szelet Eta módra

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 db tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 12 ek. víz
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 12 dkg darált dió

A krémhez:

  • 30 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 6 dl tej
  • 6 púpos ek. liszt
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 12 dkg darált dió

A tetejére:

  • 15-20 dkg csokoládé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük. Kanalanként hozzáadjuk a vizet. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és bele keverjük a diót.
A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük és lazán hozzákeverjük a diós masszához. Gáztepsi nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztamasszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.

A lisztet a dióval összekeverjük majd a tej felével csomómentesre kikeverjük. A többi tejet is hozzáadjuk majd alacsony lángon, folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük.
A puha vajat, a porcukrot, és a vaníliás cukrot habosra kikeverjük , majd apránként beledolgozzuk a diós pépet.

Kész krémet rásimítjuk a diós tésztára majd betesszük a hűtőbe dermedni. Mikor lehűlt a sütemény tetejét vízgőz felett megolvasztott csokoládéval leöntjük és tetszés szerint díszítjük.
Jó étvágyat kívánok a finom sütihez!

Nanuk szelet Eta módra 4.44/5 (9 értékelés)

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére