Nanuk szelet Eta módra
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük. Kanalanként hozzáadjuk a vizet. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és bele keverjük a diót.
A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük és lazán hozzákeverjük a diós masszához. Gáztepsi nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztamasszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
A lisztet a dióval összekeverjük majd a tej felével csomómentesre kikeverjük. A többi tejet is hozzáadjuk majd alacsony lángon, folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük.
A puha vajat, a porcukrot, és a vaníliás cukrot habosra kikeverjük , majd apránként beledolgozzuk a diós pépet.
Kész krémet rásimítjuk a diós tésztára majd betesszük a hűtőbe dermedni. Mikor lehűlt a sütemény tetejét vízgőz felett megolvasztott csokoládéval leöntjük és tetszés szerint díszítjük.
Jó étvágyat kívánok a finom sütihez!