Főoldal / Desszertek / Narancskrémes sütemény

Narancskrémes sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Narancskrémes sütemény

Narancs krémes sütemény

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 8 db tojás
  • 1 csepp citromlé
  • 1 csipet só
  • 5 ek. cukor
  • 1 ek. vaníliás cukor
  • 6 ek. finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 ek. kakaó

A krémhez:

  • 4 db tojás (közepes, “M”-es méretű)
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 púpozott ek. étkezési keményítő
  • 2 db narancs héja
  • 220 ml narancslé
  • 4 cl citromlé
  • 10 dkg vaj (vagy margarin)

A tetejére:

  • 20 dkg marcipán
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy 30-20cm-es tepsi alját kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk.
A fehérjét egy keverőtálba öntjük, majd a csipet sóval és a citromlével félkeményre felverjük. Majd kanalanként beledolgozva a kristálycukrot keményre felverjük.

Egyesével beledolgozzuk a tojássárgákat, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és az előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
A kihűlt piskótalapot 3 lapba elvágjuk.

Elkészítjük a  krémet. Egy tálba beleütjük a tojásokat. Kissé felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a keményítőt.
Hozzáadjuk a citrom és a narancs levet, és a narancs reszelt héját. Vízgőz felé helyezzük, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik. (ez kb. 15perc)

Levesszük a vízfürdőről és még melegen belekeverjük a puha vajat. Félretesszük hűlni.

A kakaós lapokat a kihűlt krémmel összetöltjük. A marcipánt porcukrozott felületen kinyújtjuk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Szeletelve kínáljuk.

Narancskrémes sütemény 5.00/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére