Narancskrémes sütemény
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Egy 30-20cm-es tepsi alját kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk.
A fehérjét egy keverőtálba öntjük, majd a csipet sóval és a citromlével félkeményre felverjük. Majd kanalanként beledolgozva a kristálycukrot keményre felverjük.
Egyesével beledolgozzuk a tojássárgákat, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és az előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
A kihűlt piskótalapot 3 lapba elvágjuk.
Elkészítjük a krémet. Egy tálba beleütjük a tojásokat. Kissé felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a keményítőt.
Hozzáadjuk a citrom és a narancs levet, és a narancs reszelt héját. Vízgőz felé helyezzük, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik. (ez kb. 15perc)
Levesszük a vízfürdőről és még melegen belekeverjük a puha vajat. Félretesszük hűlni.
A kakaós lapokat a kihűlt krémmel összetöltjük. A marcipánt porcukrozott felületen kinyújtjuk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Szeletelve kínáljuk.