Narancslekváros sült malaccomb lila káposztával krumplival
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A malaccombot sózom, borsozom, rászórom az apróra vágott fokhagymát, egy nyél nélküli serpenyőben zsíron beteszem az előmelegített sütőbe 180 C fokon sülni.
A krumplit héjában felteszem főni.
Megpucolom, hasábokra vágom, és megforgatom a malachús zsírjában, szórok rá pirospaprikát..
Egy serpenyőben kevés olajon cukrot karamellizálok, beleteszem az aprított hagymát, köménymagot, majd az almát, a legyalult káposztát, locsolok rá borecetet, és párolom.
Amikor majdnem kész, öntök rá vörösbort.
A narancsot meghámozom, a hájáról levágom a fehér részt, darabolom, a húsát is .
Egy serpenyőbe beleteszem a narancsokat, szórok rá cukrot, locsolok rá egy kevés narancslét, és megfőzöm.
Tálaláskor teszek a tányérra két szelet húst, erre narancslekvárt, mellé pedig a káposztát és a krumplit.