Narancsos-mandulás keksz
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A lisztet keverjük össze a sóval, a cukorral, és a szeletelt mandulával. Adjuk hozzá a villával lazán felvert tojást, a reszelt narancshéjat és a felkockázott vajat. Robotgéppel keverjük morzsásra, majd borítsuk deszkára, adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét és gyors mozdulatokkal gyúrjuk cipóvá.
Formázzuk hengerré, és folpackba csomagolva tegyük hűtőbe 2-3 órára. (akár előző nap elkészíthetjük a tésztát, és pihenhet egy egész éjszakát)
Pihentetés után a tésztahengert vágjuk fel 4-5 mm vastag korongokra, majd sorakoztassuk őket a sütőpapírral bélelt tepsire.
Tegyük be a 160 fokra előmelegített sütőbe légkeverésre és kb. 12-13 perc alatt süssük meg a kekszeket.
A sütőlapon hagyjuk kihűlni, mert melegen elég törékenyek.
Tipp / megjegyzés:
Nagyon omlós, porhanyós és ízletes keksz, akár gasztroajándéknak is tökéletes.