Narancsos mandulás linzerszelet tojás nélkül
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A darált lenmagot keverjük el a forró vízzel, majd tegyük félre 5 percre. A tésztához a száraz hozzávalókat vegyítsük el, adjuk hozzá a kókuszolajat és lenmagos keveréket, ami közben kicsit zselés állagú lett és gyúrjuk össze a tésztát. (Ha nem vagy tojás allergiás vagy vegán, akkor a lenmag+víz keverék helyett használhatsz 2 kisebb tojást is.)
A tésztát csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe kb 1 órára. Osszuk kétfelé a tésztát, az egyik felét egyből a sütőpapíron nyújtsuk ki téglalap alakúra, kb. 3-4 mm vastagra, a tetejét ajánlatos kicsit belisztezni. Sütőpapírral együtt tegyük egy tepsire.
A töltelék hozzávalóit keverjük össze, (ez elég híg keverék, de sütés után megszilárdul) majd kenjük a tésztalapra. A tészta másik felét a legegyszerűbb szilikonos lapon nyújtani, majd a töltelék tetejére simítani. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük kb. 30 percig.
A mázhoz az édesítőt keverjük ki a narancslével, kenjük a forró süti tetejére, szórjuk rá a mandulát, nyomkodjuk rá, majd hagyjuk kihűlni. Kis kockára vágva tálaljuk.Frissen is isteni, de úgy a legfinomabb, ha áll 1 napot.