Elmentem!Narancsos panna cotta mézeskaláccsal
Hozzávalók:
- 250 ml tejszín
- 250 ml tej
- vaníliakivonat
- 1 rúd fahéj
- 2 hüvely kardamom
- 50 g cukor
- 1 narancs lereszelt héja és leve
- 3 lap zselatin
A tálaláshoz:
- mézeskalács
- a díszítéshez filézett narancsdarabok
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a fűszereket, a narancs reszelt héját és cukrot. Forráspontig melegítjük, majd levesszük a tűzről és hagyjuk még pár percig, hogy az ízek összeérjenek. Vegyük ki belőle a fahéjrudat és a kardamomot, majd facsarjuk bele a narancs levét.
A zselatin áztassuk be hideg vízbe, majd tegyük a tejszínbe és jól keverjük el.
Öntsük kis poharakba és tegyük a hűtőbe legalább 4 órára, hogy megdermedjen. Tálaláskor törtük össze a mézeskalácsokat (vagy kekszet) és szórjuk a panna cotta tetejére. Filézett narancsdarabokkal díszítsük.
Narancsos panna cotta mézeskaláccsal 5.00/5 (1 értékelés)
Lélekkonyha (187 Recept)Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...