Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Narancsos puszedli

Narancsos puszedli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Narancsos puszedli

Narancsos puszedli

Hozzávalók:

  • 5 dkg méz
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 3 ek. tejföl
  • 30 dkg liszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1,5 tk. fahéj (őrölt)
  • 1 kk. szegfűszeg (őrölt)
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 marék mazsola (elhagyható)
  • A mázhoz:
  • 1 tojás fehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek. víz
  • pár csepp citromlé
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A margarint a mézzel összemelegítjük. (de nem forraljuk fel)
A tojások sárgáját kikeverjük a tejföllel, a porcukorral,és a narancs reszelt héjával, majd a langyosra hűlt mézes keverékhez adjuk.
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, és a fűszerekkel, majd összekeverjük a nedves hozzávalókkal, és összeállítjuk a tésztát. Ízlés szerint beledolgozhatunk egy kis mazsolát is.
Folpackba csomagolva legalább 30percre a hűtőbe tesszük.

A kihűlt tésztából diónyi golyókat formázunk és ellapítjuk. Ebből a mennyiségből kb. 40-50 darab diónyi tésztagolyó készül, ami majd szépen megdagad a sütőben.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket egymástól 2-2,5 cm távolságra. 160 fokon kb.10perc alatt készre sütjük. Ne süssük tovább, mert kiszárad, ahogy egy kis színt kap az alja már el is készült.

A máz hozzávalót vízgőz felett kevergetve addig melegítjük, míg kicsit csípi az ujjunkat. Majd levesszük a vízről a még folyós mázat. A sütőből kivett forró puszedliket egy ecset segítségével megkenjük a mázzal, majd száradni hagyjuk.
Nagyon finom, és azonnal puha puszedlik.

Mentés

Mentés

Narancsos puszedli 5.00/5 (7 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére