Narancsos puszedli
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A margarint a mézzel összemelegítjük. (de nem forraljuk fel)
A tojások sárgáját kikeverjük a tejföllel, a porcukorral,és a narancs reszelt héjával, majd a langyosra hűlt mézes keverékhez adjuk.
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, és a fűszerekkel, majd összekeverjük a nedves hozzávalókkal, és összeállítjuk a tésztát. Ízlés szerint beledolgozhatunk egy kis mazsolát is.
Folpackba csomagolva legalább 30percre a hűtőbe tesszük.
A kihűlt tésztából diónyi golyókat formázunk és ellapítjuk. Ebből a mennyiségből kb. 40-50 darab diónyi tésztagolyó készül, ami majd szépen megdagad a sütőben.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket egymástól 2-2,5 cm távolságra. 160 fokon kb.10perc alatt készre sütjük. Ne süssük tovább, mert kiszárad, ahogy egy kis színt kap az alja már el is készült.
A máz hozzávalót vízgőz felett kevergetve addig melegítjük, míg kicsit csípi az ujjunkat. Majd levesszük a vízről a még folyós mázat. A sütőből kivett forró puszedliket egy ecset segítségével megkenjük a mázzal, majd száradni hagyjuk.
Nagyon finom, és azonnal puha puszedlik.