Narancsos sütőtökfőzelék pekándióval tökmagolajjal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tököt megpucolom, magjait eltávolítom, majd kockára vágom. Egy tepsire rakom, meglocsolom olívaolajjal, és a sütőben megsütöm.
Közben a megpucolt, és felkockázott burgonyát, enyhén sós vízben megfőzöm.
A narancsokat megpucolom, a héját felkockázom, a húsát gerezdekre szedem. Egy serpenyőben cukron a narancsokat és a héjat karamellizálom. Hat gerezd narancsot félreteszek a tálaláshoz.
A sült tököket, a krumplit és a narancsokat egy lábasba teszem. Öntök rá kevés vizet, fűszerezem, és rámorzsolom a leveskockát. Rövid ideig főzöm, majd hozzáöntöm a főzőtejszínt. Felforralom, majd botmixerrel összekeverem.
Tálaláskor merek a tányérba levest, középre egy chilit teszek, köré a karamellizált narancs gerezdeket. Beleszórom a feldarabolt camembert sajtot, a pekándiót, majd locsolok rá tökmagolajat.