Natúr szelet paradicsomos gerslivel
Hozzávalók:Natúr szelet hozzávalói:
Paradicsomos gersli hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A karajszeleteket vékonyra kiklopfolni, majd ízlés szerint sózni, és megszórni őrölt borssal. Kicsit állni hagyni, hogy az ízek átjárják.
Egy teflon serpenyőbe beleönteni az olajat, majd felhevíteni. Ezután belehelyezni az előzőleg kukoricalisztbe beleforgatott hússzeleteket.
Lassan a hússzeletek mindkét felét szép pirosra sütni. Ezután felönteni a borral, majd fedővel lefedni úgy, hogy egy kicsi rés maradjon, és addig párolni tovább, még a bor teljesen elpárolog, és zsírjára sül.
A hagymát apróra felvágni, majd egy kevés olajon elkezdeni üvegesre párolni. Ezután hozzáadni a gerslit, és a vékonyra felvágott fokhagymát. Pár percig kevergetve pirítani, majd felönteni a fele mennyiségű vízzel. Ízlés szerint sózni, és megszórni őrölt borssal. Főzés közben a vizet fokozatosan önteni hozzá, és félpuhára főzni.
Amikor már félig megpuhult, hozzáadni a paradicsompürét, ízlés szerint édesítőszert, (hogy a paradicsom savasságát elvegye) és tovább főzni.(közben ha szükséges még apránként vizet önteni hozzá)
A főzés befejezése előtt, belekeverni a tejszínt, és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd többször megkeverve, ízlés szerinti sűrűségűre főzni.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a szép pirosra sült hússzeleteket a paradicsomos gerslivel kínálni.