Német tejfölös mákos pite
Hozzávalók:A tésztához:
A mákos töltelékhez:
A vaníliás tejfölös töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A mákos töltelékkel kezdjünk, mert annak ki kell hűlnie. A tejet a Steviával felforraljuk, majd belekeverjük a búzadarát, és a mákot is, és csomómentesre elkeverjük. Visszatesszük a tűzhelyre és besűrítjük. Még melegen belekeverjük a vajat és félretesszük hűlni.
A tésztához a lisztet elvegyítjük a sütőporral majd elmorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzáadjuk a steviát, a tojások sárgáját, a citrom reszelt héját, a joghurtot és sima tésztát gyúrunk belőle. Nem biztos, hogy kell hozzá az összes joghurt, ezért célszerű kanalanként adagolni.
Lisztezett felületen picit nagyobb lappá nyújtjuk, mint a piteformánk, majd az olajjal megspriccelt formába simítjuk. 180 fokon 10 perc alatt elősütjük.
A tejfölös töltelékhez először felvertjük mind a négy tojásfehérjét, a fele kell ehhez, a másik fele a mákoshoz. A többi hozzávalót simára keverjük, majd a fele tojáshabot is beleforgatjuk. A másik felét pedig a kihűlt mákos töltelékbe forgatjuk közvetlenül a töltés előtt.
A pitetésztára öntjük a mákos tölteléket és elsimítjuk. Óvatosan ráhalmozzuk a tejfölös tölteléket, és elsimítjuk a tetejét.
175 fokos sütőben 45-55 perc alatt megsütjük. (ha van használjuk a légkeverés funkciót)
Ha kihűlt, szeletelve kínáljuk.