Főoldal / Desszertek / Noszvaji túrós lepény

Noszvaji túrós lepény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Noszvaji túrós lepény

Noszvaji túrós lepény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 kk. só

A töltelékhez:

  • 40 dkg kristálycukor
  • 40 dkg tejföl
  • 1 kg tehéntúró
  • 1 kg burgonya
  • 1 csokor kapor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. Amíg felfut, a lisztet a zsírral összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt és összedolgozzuk a tésztát. A tésztát meleg helyre tesszük és duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán a tepsink méretére nyújtjuk, és belehelyezzük.

A krumplit amíg kel a tészta megfőzzük és még melegen áttörjük. Összedolgozzuk a tehéntúróval, a cukorral és a tejföllel. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot is.
A tölteléket a tészta tetejére simítjuk és  fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Noszvaji túrós lepény 3.20/5 (5 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére