Nudlitorony vanília öntettel
Hozzávalók:
A nudli forgatásához:
A vanília öntethez:
|
|
Elkészítés:
A tisztított kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd áttörjük és langyosan összegyúrjuk a liszttel, a zsírral és a tojással.
Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, azután 1x 5 cm-es csíkokra vágjuk és lisztes tenyérrel nudlikat sodrunk a tésztacsíkokból.
A nudlikat forró lobogó enyhén sós vízbe tesszük és addig főzzük, míg a víz felszínére feljön.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a morzsát és a porcukrot. Szép arany sárgára pirítjuk.
Szűrőkanállal kiszedjük, majd megforgatjuk a vajon pirított, porcukros zsemlemorzsában.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tejfölt, majd felforraljuk.
A tojás sárgáját beletesszük a langyos tejfölös-vaníliamártásba és összekeverjük.
Tálalásnál felhalmozzuk, vaníliaöntettel és simára kevert áfonyalekvárral meglocsoljuk.