Főoldal / Levesek / Nyári karfiolleves

Nyári karfiolleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Nyári karfiolleves

Nyári karfiolleves

Hozzávalók:

  • Egy fej karfiol
  • 2-3 db sárgarépa
  • 1 db fehér répa
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • színes bors keverék
  • 3 ek.olaj
  • 1 ek. liszt
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • petrezselyem
  • lestyán
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A karikára vágott zöldségeket az olajon karamellizáljuk. Megszórjuk a kanál liszttel, a zúzott fokhagymával (tetszés szerint pici pirospaprikával vagy törött borssal) majd felengedjük másfél liter vízzel. Ha felforr beletesszük a leveskockákat, a rózsáira szedett karfiolt, az összevágott paprikát, a paradicsomot, és a vöröshagymát. (nem kell apróra vágni). Hozzáadjuk a színes egész borsokat, és a lestyánt is.
Ha a karfiol megfőtt megszórhatjuk vágott zöldpetrezselyemmel.

Mentés

Mentés

Nyári karfiolleves 5.00/5 (1 értékelés)

Békefi Zsuzsi (11 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére