Nyári zöldborsó leves grízgombóccal
Hozzávalók:
A grízgombóchoz:
|
|
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk megmossuk,összevágjuk.
Olajon megpároljuk a zöldségeket, hozzá adjuk az apróra vágott zúzát is,majd az apróra vágott zöldhagyma szárat is.Hozzáadjuk az apróra vágott burgonyát.
Felöntjük vízzel, beleszórjuk a megmosott, és apróra vágott petrezselyem levelet, majd puhára főzzük.
A grízgombóchoz felverjük a tojást, egynek a fehérjét külön rakjuk. Hozzá adjuk a grízt,a fűszereket és a petrezselyemzöldet.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és össze keverjük a grízzel, majd hűtőben pihentetjük fél órát.
A levesbe végül belerakjuk a borsót és bele szaggatjuk a grízgaluskát,majd még kb. 10 percig főzzük.
Jó étvágyat kívánok!