Főoldal / Reform ételek / Nyugat-afrikai csirkeragu bulgurral

Nyugat-afrikai csirkeragu bulgurral

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Nyugat-afrikai csirkeragu bulgurral

Nyugat-afrikai csirkeragu bulgurral

Hozzávalók:

  • fél kiló csirkemell filé
  • 1/2 tk. só
  • 1/4 tk. bors
  • 3 tk. kukoricaolaj
  • 1 közepes hagyma
  • fél fej fokhagyma
  • 2 ek. reszelt gyömbér
  • 2 db. fekete szemű bab konzerv (nálam sima fehérbab)
  • 1 db. darabolt paradicsom konzerv
  • 1 nagy édesburgonya kockára vágva
  • 2,5 dl csirkeleves
  • 3 nagy ek. mogyoróvaj
  • 1-2 tk. friss kakukkfű apróra vágva vagy 1/2 tk. szárított kakukkfű
  • 1/4 tk. cayenne bors
  • só, bors ha szükséges
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkemell filét kockára vágjuk, sózzuk és borsozzuk. Egy nagy vastagfalú edényben olajat hevítünk és a csirke kockákat megpirítjuk benne.( kb. 4-6 percig, amíg kívül már nem volt nyers) Ekkor kiszedjük egy tányérra, majd az apróra vágott hagymát pirítjuk meg ugyanabban az edényben.

Hozzáadjuk a fokhagymát és gyömbért, átpirítjuk. Belekeverjük a babot, az édesburgonyát, és a csirkét is visszatesszük. Ízlés szerint fűszerezzük és felöntjük a csirkelevessel. 10 percet főzzük lefedve, majd hozzáadjuk a paradicsom konzervet és a mogyoróvajat és további 10 percet főzzük.

Amikor a csirke és az édesburgonya is megfőtt az étel elkészült.
Bulgur vagy rizs körettel, és petrezselyemmel vagy friss kakukkfűvel megszórva kínáljuk.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére