Nyugat-afrikai csirkeragu bulgurral
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkemell filét kockára vágjuk, sózzuk és borsozzuk. Egy nagy vastagfalú edényben olajat hevítünk és a csirke kockákat megpirítjuk benne.( kb. 4-6 percig, amíg kívül már nem volt nyers) Ekkor kiszedjük egy tányérra, majd az apróra vágott hagymát pirítjuk meg ugyanabban az edényben.
Hozzáadjuk a fokhagymát és gyömbért, átpirítjuk. Belekeverjük a babot, az édesburgonyát, és a csirkét is visszatesszük. Ízlés szerint fűszerezzük és felöntjük a csirkelevessel. 10 percet főzzük lefedve, majd hozzáadjuk a paradicsom konzervet és a mogyoróvajat és további 10 percet főzzük.
Amikor a csirke és az édesburgonya is megfőtt az étel elkészült.
Bulgur vagy rizs körettel, és petrezselyemmel vagy friss kakukkfűvel megszórva kínáljuk.