Nyuszi szeletek
Hozzávalók:24×22-es tepsihez A tésztához:
A töltelékhez:
A tejszínes réteghez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukor felével, az étolajjal és a vízzel kihabosítjuk. A tojások fehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verjük majd hozzáadjuk a sárga masszához. Végül beleforgatjuk a darált diót és a sütőporos lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon megsütjük.
Amikor megsült, lehúzzuk róla a papírt és 2 kanál lekvárral lekenjük a tésztát.
A tészta töltelékének a hozzávalóit összedolgozzuk úgy, hogy a lekváros tésztára egyenletesen rátudjuk simítani.
A tejszínt habbá verjük (ha szükséges használjunk hozzá habfixálót) és a töltelékre egyenletesen rásimítjuk.
A csokoládét mikróban vagy gőz felett felolvasztjuk és a tejszínre szép egyenletesen rásimítjuk.
A hűtőbe tesszük, majd ha a csokoládé megdermedt csokis nyuszikkal díszítjük.
Másnap, éles forróvizes késsel szeleteljük.