Olasz tojásleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az újhagymát (zöldje nélkül) és a fokhagymát felaprítom, majd kevés olajon megdinsztelem.Felöntöm vízzel, beleteszem a leveskockát, ízlés szerint fűszerezem.
A spenótot, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet felaprítom, a parmezánt lereszelem. A tojást felverem, összekeverem a parmezán nagy részével (egy keveset félreteszek a bruchettához),és a zsemlemorzsával. Öntök hozzá a levesből, és csomómentesre keverem.
Folyamatosan villával kevergetve beleöntöm a levesbe a tojásos keveréket.
A végén beleteszem az aprított zöldségeket, és beleöntöm a fehérbort.
Fokhagymás, olívaolajos, parmezános, pirított toast kenyérrel tálalom.
Tipp / megjegyzés:
A spenót szezonja van, jöjjön tehát egy olasz különlegesség, az én változatomban.