Főoldal / Szárnyas Ételek / Olívabogyós rozmaringos csirkecomb filé

Olívabogyós rozmaringos csirkecomb filé

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Olívabogyós rozmaringos csirkecomb filé

Olívabogyós rozmaringos csirkecomb filé 2

Hozzávalók:

A olívás csirkecombokhoz:

  • 6 db csirkecomb kicsontozva / egész csontos csirkecomb is jó/
  • 1 kis üveg olíva bogyó
  • 1 db rozmaring ág vagy szárított rozmaring
  • szárnyas fűszerkeverék
  • őrölt bors
  • 1/2 dl olíva olaj

A töltött paprikákhoz:

  • 6 db paprika
  • 20 dkg fetasajt
  • 5 dkg Rama margarin
  • 2 ek. finom liszt
  • 3 dl tej
  • őrölt fehér bors
  • só / ha szükséges /
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A fetasajtot villával szétnyomkodjuk. A rozmaring leveleit apróra vágjuk. A csirkecombokat besózzuk.

Az olajat elkeverjük a fűszerekkel, rozmaringgal és két evőkanállal az olívabogyó levéből.A páclét a csirkére öntjük és legalább egy órát hűtőben állni hagyjuk. A legjobb, ha a pácolást előző nap végezzük.

A paprikákat félbevágjuk és a magházat kivágjuk.

A vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és 1-2 percet pirítjuk. Felöntjük forró tejjel, ízesítjük őrölt borssal és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A besamelből a feta sajthoz keverünk annyit,hogy krémes állagú legyen majd habzsákkal a paprikákba töltjük.

A combokat a páclével együtt tepsibe vagy jénaiba tesszük, és fóliával letakarva, 30-35 percig pároljuk.

Levesszük a fóliát, és még kb. 20 percig sütjük.

Az utolsó 10 percben szórjuk rá az olívabogyót, és együtt sütjük.

A combokat a fetás krémmel töltött paprikákkal tálaljuk.

Aki nem szereti a hideg köretet a betöltött paprikákat meg is sütheti.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére