Olívabogyós rozmaringos csirkecomb filé
Hozzávalók:A olívás csirkecombokhoz:
A töltött paprikákhoz:
|
|
Elkészítés:
A fetasajtot villával szétnyomkodjuk. A rozmaring leveleit apróra vágjuk. A csirkecombokat besózzuk.
Az olajat elkeverjük a fűszerekkel, rozmaringgal és két evőkanállal az olívabogyó levéből.A páclét a csirkére öntjük és legalább egy órát hűtőben állni hagyjuk. A legjobb, ha a pácolást előző nap végezzük.
A paprikákat félbevágjuk és a magházat kivágjuk.
A vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és 1-2 percet pirítjuk. Felöntjük forró tejjel, ízesítjük őrölt borssal és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A besamelből a feta sajthoz keverünk annyit,hogy krémes állagú legyen majd habzsákkal a paprikákba töltjük.
A combokat a páclével együtt tepsibe vagy jénaiba tesszük, és fóliával letakarva, 30-35 percig pároljuk.
Levesszük a fóliát, és még kb. 20 percig sütjük.
Az utolsó 10 percben szórjuk rá az olívabogyót, és együtt sütjük.
A combokat a fetás krémmel töltött paprikákkal tálaljuk.
Aki nem szereti a hideg köretet a betöltött paprikákat meg is sütheti.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!