Omlós almás pite
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a tojást, a sót, zsírt, és a tejfölt összegyúrjuk.
Ha keménynek találjuk akkor kevés tejet adjunk még hozzá.
Folpackba csomagoljuk, és hűtőszekrénybe tesszük legalább egy fel órára.
Az almát megmossuk, a magházát kivesszük és vékony szeletekre vágjuk. (én az alma héját rajta hagytam)Ízlés szerint megcukrozzuk, és kevés vízzel feltesszük főni.Amikor már félpuha, hozzáadjuk a grízt, és teljesen puhára főzzük, majd ízlés szerint megszórjuk fahéjjal.
Langyosra hűtjük.
A tésztát 2 részre osztjuk.
Az egyik tésztát kinyújtjuk a tepsink méretére, majd belehelyezzük, és eloszlatjuk rajta a kihűlt almapürét.
Kinyújtjuk a második lapot is, majd befedjük vele a süteményünk tetejét.
Villával megszurkáljuk.(itt távozik el sütés közben a gőz)
180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Az omlós almás pitét még melegen meghintjük porcukorral, és kockákra szeletelve tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
A töltelék lehet más gyümölcs is: meggy, barack, cseresznye, de akár túró is.