Omlós lekváros rudacska
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A forgatáshoz:
|
|
Elkészítés:
A tésztát összeállítjuk, folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve kissé átgyúrjuk, és lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk. (kb 3-5 mm-vastagságúra)
A hosszabbik oldalra egy vékony csík tetszés szerinti tölteléket teszünk, és tekerünk egyet rajta. Levágjuk és a nagy rudat feldaraboljuk kis rudakra. Ezt ismételjük amíg tart a tészta.
A kis töltött rudakat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük.
Melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Finom omlós töltött aprósütemény.
Tipp / megjegyzés:
Én ezt a mennyiséget két fajta töltelékkel készítettem. Szilvalekvár és dió.A diót megmelegítettem egy kicsit, cukor, vaníliás cukor, citromhéj és tej hozzáadásával. Így nem szóródott ki belőle.