Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Omlós lekváros rudacska

Omlós lekváros rudacska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Omlós lekváros rudacska

Omlós lekváros rudacska

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg ráma
  • 2 dl tejföl
  • csipet só

A töltelékhez:

  • bármilyen kemény lekvár
  • dió vagy mák

A forgatáshoz:

  • porcukor
  • vaníliás cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztát összeállítjuk, folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A hűtőből kivéve kissé átgyúrjuk, és lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk. (kb 3-5 mm-vastagságúra)

A hosszabbik oldalra egy vékony csík tetszés szerinti tölteléket teszünk, és tekerünk egyet rajta. Levágjuk és a nagy rudat feldaraboljuk kis rudakra. Ezt ismételjük amíg tart a tészta.

A kis töltött rudakat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük.
Melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Finom omlós töltött aprósütemény.

Tipp / megjegyzés:
Én ezt a mennyiséget két fajta töltelékkel készítettem. Szilvalekvár és dió.A diót megmelegítettem egy kicsit, cukor, vaníliás cukor, citromhéj és tej hozzáadásával. Így nem szóródott ki belőle.

Omlós lekváros rudacska 5.00/5 (1 értékelés)

Kiss Imréné Magdi (29 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére