Omlós meggyes pite
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva fél órát pihentetjük a hűtőben.
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A meggyet ízlés szerinti cukorral és fél deci vízzel puhára főzzük.
A pudingokat 4 deci vízzel kikeverjük és a már puhára főtt meggyhez adjuk. Egy-két percig keverjük, majd hozzáadjuk a meggylekvárt, amikor besűrűsödött lehúzzuk a tűzről.
A tésztát két-részre osztjuk, majd lisztezett deszkán két lapot nyújtunk belőle. Az egyiket a sütőpapiros tepsi aljába fektetjük, majd rásimítjuk a langyosra hűtött főzött krémet. Befedjük a másik lappal, kicsit megszurkáljuk, hogy sütés közben a gőz távozni tudjon.
180 -190 fokos sütőbe tesszük és 25-30 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, porcukorral meghintve, kockákra vágva kínáljuk.