Főoldal / Desszertek / Omlós meggyes pite

Omlós meggyes pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Omlós meggyes pite

Omlós meggyes pite

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg házi zsír
  • 1 egész tojás
  • 2 dl tejföl

A töltelékhez:

  • 1 kg magozott meggy (lehet cseresznye is)
  • 2 cs. vaníliás puding
  • 4 ek. meggy lekvár
  • ízlés szerint cukor
  • csipet fahéj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva fél órát pihentetjük a hűtőben.

Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A meggyet ízlés szerinti cukorral és fél deci vízzel puhára főzzük.

A pudingokat 4 deci vízzel kikeverjük és a már puhára főtt meggyhez adjuk. Egy-két percig keverjük, majd hozzáadjuk a meggylekvárt, amikor besűrűsödött lehúzzuk a tűzről.

A tésztát két-részre osztjuk, majd lisztezett deszkán két lapot nyújtunk belőle. Az egyiket a sütőpapiros tepsi aljába fektetjük, majd rásimítjuk a langyosra hűtött főzött krémet. Befedjük a másik lappal, kicsit megszurkáljuk, hogy sütés közben a gőz távozni tudjon.

180 -190 fokos sütőbe tesszük és 25-30 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, porcukorral meghintve, kockákra vágva kínáljuk.

Omlós meggyes pite 3.67/5 (18 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére