Omlós sertéssült párolt zöldségkörettel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Sózzuk és borsozzuk meg a húst alaposan.
Nyomjuk össze a fokhagyma gerezdeket, de hagyjuk őket a héjukban.
Hevítsünk 2 evőkanál olíva olajat egy serpenyőbe és dobáljuk bele a fokhagymákat, majd süssük meg rajta a hús minden oldalát pirosra.
Tegyük a serpenyő tartalmát egy hőálló tálba és öntsünk hozzá 2 dl hideg vizet, majd toljuk be a sütőbe, alufóliával fedve 200 fokra sülni legalább 40 percre.
Fordítsuk meg a húst de hagyjuk lefedve és süssük tovább, amíg puha, porhanyós nem lesz.
Ha megpuhult a hús, akkor vegyük le a fóliát és fólia nélkül grillezzük minden oldalát.
Vegyük ki a húst (tartsuk melegen, amíg tálalunk). A szaftot szűrjük át, tegyük kis tálba.
Vágjuk apróra a zöldfűszereket és hempergessük meg benne a húst.
A zöldségeket pároljuk puhára só és bors hozzáadásával.
Tálaljuk a húst a szafttal együtt vékony szeletekre vágva és mellé a zöldköretet.
Tipp / megjegyzés:
Hétvégi ebédnek javaslom, amikor egy kicsit több időnk van a konyhában sürögni, tenni-venni. Aki kipróbálja nem fogja megbánni, a köreten lehet változtatni, de diéta esetén semmiképpen ne cseréljük le steak burgonyára.
nutsnroll.blogspot.co.uk