Operett szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként hozzá keverjük a tojások sárgáját. A lisztet, a darát diót, a sütőport elkeverjük és lazán a tojásos masszába forgatjuk egy fakanál segítségével.
Két részre osztjuk és 24×39 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben, 2 lapot sütünk belőle. 180 fokon 15 perc alatt megsülnek.
A tejet a liszttel, és a cukorral csomómentesre keverjük, majd felfőzzük és kihűtjük. A puha vajjal habosra keverjük, hozzá adjuk a pörkölt diót, a rumaromát és az olvasztott csokoládét is.
Jól kihabosítjuk és a lapok közé töltjük.
A csokoládékat az étolajjal mikróban felolvasztjuk, és simára keverjük. (készíthetjük vízgőz felett is)
Először a barna csokoládéval vonjuk be a sütemény tetejét, majd a fehér csokoládét csíkokban visszük fel rá és egy villával megcifrázzuk a tetejét.
Hűtőbe tesszük.
Amikor megdermedt a bevonat, forró vízbe mártott késsel hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.