Oreo keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Oreo keksz

Oreo keksz

Hozzávalók:

  • 8,5 dkg vaj, szobahőmérsékletű
  • 10,5 dkg cukor (porcukor)
  • 4,5 dkg barna cukor
  • 1/2 tk só
  • kb. 1/4 tk. sütőpor (picivel több)
  • 1/4 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. instant kávé granulátum
  • 1 rúd vanília vagy kivonat
  • 2 tojás sárgája
  • 11,5 dkg szitált liszt
  • 8,5 dkg cukrozatlan kakaópor

A töltelékhez:

  • 5,5 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 rúd vanília
  • csipet só
  • két nagy ek. mascarpone(elhagyható)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krémmel kezdjük, hogy kicsit megdermedjen a hűtőben.
A puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a csipet sót és a vanília magokat. Pluszban még tehetünk hozzá 2 kanál mascarponét,így könnyedebb, nem csak sima vajas krémünk lesz. A hűtőbe tesszük dermedni.

A kekszekhez mixerrel kikevertjük a puha vajat a cukrokkal, a sütőporral, a szódabikarbónával, a kávé granulátummal és a vaníliarúd kikapart magjaival. Amikor már jó krémes, hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját. Mindegyikkel egyenként kikeverjük alaposan.

Alacsony fokozaton hozzákeverjük a kakaóval elvegyített lisztet is. Elég kemény lesz a tészta, ha túl keménynek ítéljük meg, 1-2 evőkanál tejjel lazíthatunk rajta. Lehet hűtőben, folpackba csomagolva tárolni a nyers tésztát 1 hétig, vagy azonnal szaggatni a kekszeket.

Nyújtólapra kakaóport szitálunk, a tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk a kekszeket.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd 175 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt megsütjük.

Amikor kihűltek megtöltjük őket a krémmel. Pár órára érdemes őket betenni a hűtőbe, hogy a töltelék teljesen megdermedjen, de azonnal is ehető.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére