Oreo keksz
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A krémmel kezdjük, hogy kicsit megdermedjen a hűtőben.
A puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a csipet sót és a vanília magokat. Pluszban még tehetünk hozzá 2 kanál mascarponét,így könnyedebb, nem csak sima vajas krémünk lesz. A hűtőbe tesszük dermedni.
A kekszekhez mixerrel kikevertjük a puha vajat a cukrokkal, a sütőporral, a szódabikarbónával, a kávé granulátummal és a vaníliarúd kikapart magjaival. Amikor már jó krémes, hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját. Mindegyikkel egyenként kikeverjük alaposan.
Alacsony fokozaton hozzákeverjük a kakaóval elvegyített lisztet is. Elég kemény lesz a tészta, ha túl keménynek ítéljük meg, 1-2 evőkanál tejjel lazíthatunk rajta. Lehet hűtőben, folpackba csomagolva tárolni a nyers tésztát 1 hétig, vagy azonnal szaggatni a kekszeket.
Nyújtólapra kakaóport szitálunk, a tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk a kekszeket.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd 175 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűltek megtöltjük őket a krémmel. Pár órára érdemes őket betenni a hűtőbe, hogy a töltelék teljesen megdermedjen, de azonnal is ehető.