Oroszkrém desszert
Hozzávalók:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Az apróra vágott cukrozott narancs és citromhéjat meglocsoljuk a rummal, és legalább egy órát érleljük benne.
A tejet a felhasított vaníliával felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni és leszűrjük. A zselatint vízben feloldjuk a tasakon lévő utasítás szerint.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a citromhéjjal, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt vaníliás tejet. Vízfürdőben, állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.
Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a zselatint és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük,és óvatosan a krémhez adjuk.
Belekeverjük a cukrozott gyümölcsöket.(egy keveset félreteszünk a díszítéshez)
Egy üvegtál alját kirakunk babapiskótával, majd befedjük egy réteg krémmel, majd újra egy sor piskóta következik majd ismét krém, a rétegezést addig folytatjuk, amíg elfogynak a hozzávalók.
Fontos hogy felülre krém kerüljön!
(ha nagyon kemény a babapiskóta, akkor egy pillanatra forgassuk meg őket langyos cukros-rumos tejben)
A desszertet egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt, tejszínhabbal, cukrozott narancs és citromhéjjal, valamint szeletelt mandulával díszítjük.