Oroszkrém kocka
Hozzávalók:A lapokhoz:
A krémhez:
A lapok locsolásához:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A piskótából 3 lapot sütünk az alábbiak szerint:
A 3 egész tojást a cukorral habosra keverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és kikeverjük a masszát. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
A másik két lapnál is így járunk el.
Elkészítjük a krémet.
A tejet a cukorral és a pudingporral simára keverjük, majd sűrűre felfőzzük. Hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként a kihűlt pudingoz keverjük. Közben a zselatinfixet, a citrom reszelt héját és levét is hozzá adjuk.
A lapokat rumos tejjel meglocsoljuk.
A krémet 3 részre osztjuk.
Az alsó lapra kenjük az egyharmad részt, megszórjuk a fele mazsolával és a kandírozott gyümölcsdarabkákkal. Rátesszük a másik lapot.
Erre kerül újból a krém és a gyümölcsök kerülnek. Befedjük a 3. lappal Amit lekenünk a krémmel.
Hűtőbe tesszük pár órára.
Egy késsel bejelöljük a tetején a kockákat.
A habtejszínt keményre verjük, majd habzsákba töltjük. Csinos habrózsákat nyomunk a szeletek közepére majd megszórjuk tortadarával.
A habrózsák tetejére kandírozott gyümölcs darabkákat is tehetünk.
Jó étvágyat hozzá!