Otelló szőlőszörp
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A szőlőt megmossuk, leszemezzük.
Alaposan összenyomkodjuk, megszórjuk egy kevés kristálycukorral, és lefedve egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.
Másnap felforraljuk, és 1-2 percet főzzük. Ezután átpasszírozzuk, és lecsöpögtetjük.
Lemérjük a szőlőlé súlyát, és kilónként 50-60 dkg kristálycukrot szórunk bele a szőlő édességétől függően.
Újra felforraljuk, és 10 percig kevergetve főzzük, A közben keletkező habot a tetejéről leszedjük. Ezután beleszórjuk a citromsavat, és még 1 percig főzzük folyamatosan kevergetve.
Sterilizált üvegekbe töltjük, rácsavarjuk a tetejé és fejre állítjuk pár percre. Száraz dunsztban hűtjük ki.