Őzgerinc formában sült csirkemell
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst kockákra vágjuk, sózzuk borsozzuk.
Egy őzgerinc formát kikenünk margarinnal és megszórjuk a morzsával (de kibélelhetjük akár alufóliával is). A formát kirakjuk a bacon szalonnával úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást, és a forma két szélén túl lógjanak.
2 ek. tejfölt elkeverünk a liszttel, a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, a reszelt sajt felével, majd a húshoz keverjük.
Ezután a húst belesimítjuk a formába, ráhajtjuk a szalonna szeleteket, a tetejét megkenjük 1 ek tejföllel, és rászórjuk a maradék sajtot.
Előmelegített sütőben készre sütjük, kb. 40 perc alatt. Utána óvatosan kiborítjuk a formából és a sütőlemezen még 15 percig sütjük hogy szép színe legyen.
A burgonyát olajozott tepsibe tesszük kevés vizet öntünk alá, sózzuk és készre sütjük.
Tipp / megjegyzés:
Ha a burgonya elkészül, hagyjuk a sütőben, így meleg is marad, és színt is kap.