Főoldal / Szárnyas Ételek / Őzgerincben sült baconos csirkemell

Őzgerincben sült baconos csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Őzgerincben sült baconos csirkemell

Őzgerincben sült baconos csirkemell

Hozzávalók:

  • 60 deka filézett csirke mell
  • 1 cs. szeletelt bacon szalonna csíkok
  • 1 kanál ételízesítő
  • só, bors,
  • 5 kanál tejföl
  • 1 szelet kenyér beáztatva
  • 3 kanál liszt
  • 2 egész tojás
  • 20 deka reszelt sajt
  • 2 kis gerezd fokhagyma
  • sok petrezselyem apróra vágva
  • 1 kisebb sárgarépa
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sárgarépát  megpárolom, és apró kockára vágom.

A húst apró kockákra vágom.

A tejfölt, tojást, sajtot, sót, borsot kikeverem.Hozzáadom a petrezselymet, a reszelt sajtot, az apró kockára vágott sárgarépát, a kinyomkodott vízbe áztatott kenyeret, az apróra vágott fokhagymát, és végül a hús kockákat és a lisztet.Összekevertem.

Egy őzgerincformát kikenek margarinnal, morzsával meghintem,és a szalonna csíkokat beleteszem úgy, hogy a szélei lelógjanak.

Ráöntöttem a húsos keveréket.

Egy fél pohár tejfölbe egy tojást keverek, és a hús tetejét megkenem vele. Reszelt sajttal megszórom.

A tetejét a szalonna lelógó részeivel betakarom.

170-180fokon szép pirosra megsütöm.

Amikor kihűlt szeleteltem.

Burgonya krokettel és rizzsel tálaltam.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére