Őzgerincben sült baconos csirkemell
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sárgarépát megpárolom, és apró kockára vágom.
A húst apró kockákra vágom.
A tejfölt, tojást, sajtot, sót, borsot kikeverem.Hozzáadom a petrezselymet, a reszelt sajtot, az apró kockára vágott sárgarépát, a kinyomkodott vízbe áztatott kenyeret, az apróra vágott fokhagymát, és végül a hús kockákat és a lisztet.Összekevertem.
Egy őzgerincformát kikenek margarinnal, morzsával meghintem,és a szalonna csíkokat beleteszem úgy, hogy a szélei lelógjanak.
Ráöntöttem a húsos keveréket.
Egy fél pohár tejfölbe egy tojást keverek, és a hús tetejét megkenem vele. Reszelt sajttal megszórom.
A tetejét a szalonna lelógó részeivel betakarom.
170-180fokon szép pirosra megsütöm.
Amikor kihűlt szeleteltem.
Burgonya krokettel és rizzsel tálaltam.