Főoldal / Szárnyas Ételek / Őzgerincben sült csirke

Őzgerincben sült csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Őzgerincben sült csirke

Őzgerincben sült csirke

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 4 db tojás
  • 5 ek. tejföl
  • 4 ek. finomliszt
  • 2 csomag vékonyra szeletelt füstölt bacon
  • Bors
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kisebb vörös hagyma reszelve
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A felkockázott csirkemellet pár csepp olajon néhány perc alatt elő sütjük némi sóval, borssal, fokhagymával fűszerezve.

Az öntethez felverjük a tojásokat majd összekeverjük a tejföllel, a liszttel, a reszelt hagymával, és a sajttal. Majd hozzáadjuk az elősütött húskockákat és alaposan átkeverjük.

A püspökkenyér vagy őzgerincformát először szilikonos sütőpapírral, majd a vékony szelet bacon csíkokkal kibéleljük úgy, hogy a szélük túllógjon a formán. (amit, majd a végén ráhajtunk a tetejére)

Beletöltjük a húsos keveréket, ráhajtjuk a szalonnát és alufóliával lefedve előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-40 percig sütjük. Majd levesszük róla a fóliát, egy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk és visszatesszük a sütőbe, hogy a bacon szeletek szépen megpiruljanak.

Ha hidegen tálaljuk, akkor várjuk meg, amíg teljesen kihűl és a hűtőben is pihen egy-két órát, mert így szép szeletekre lehet vágni.

Tetszés szerinti köretet készítünk mellé.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére