Őzgerincben sült csirke
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A felkockázott csirkemellet pár csepp olajon néhány perc alatt elő sütjük némi sóval, borssal, fokhagymával fűszerezve.
Az öntethez felverjük a tojásokat majd összekeverjük a tejföllel, a liszttel, a reszelt hagymával, és a sajttal. Majd hozzáadjuk az elősütött húskockákat és alaposan átkeverjük.
A püspökkenyér vagy őzgerincformát először szilikonos sütőpapírral, majd a vékony szelet bacon csíkokkal kibéleljük úgy, hogy a szélük túllógjon a formán. (amit, majd a végén ráhajtunk a tetejére)
Beletöltjük a húsos keveréket, ráhajtjuk a szalonnát és alufóliával lefedve előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-40 percig sütjük. Majd levesszük róla a fóliát, egy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk és visszatesszük a sütőbe, hogy a bacon szeletek szépen megpiruljanak.
Ha hidegen tálaljuk, akkor várjuk meg, amíg teljesen kihűl és a hűtőben is pihen egy-két órát, mert így szép szeletekre lehet vágni.
Tetszés szerinti köretet készítünk mellé.
Jó étvágyat kívánok!