Pacalpörkölt körömmel
Hozzávalók:
Pacal abálásához:
|
|
Elkészítés:
Abálás:
A félkész /darabolt, előfőzött/ pacalt alaposan átmossuk, ha kell vékonyabb csíkokra vágjuk.Fazékba tesszük felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Beletesszük az ecetet és teatojást, amibe előzőleg fűszereket rejtettünk. Kb.1 óra hosszát főzzük fedő nélkül.
A zsírban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a sót, majd a leszűrt pacalt. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a babérlevelet, a köménymagot, a borsot, és a fokhagymát. Kb. fél óráig főzzük, akkor hozzáadjuk a piros paprikát. Újabb óra elteltével hozzáadjuk a csülköt (vagy körmöt). Ismét kb. fél órát főzzük. Belerakjuk a paradicsomot, a paprikát, sűrített paradicsomot. Gyakori kavargatás és kóstolás mellett tovább főzzük. Fontos, hogy megkóstoljuk, mert ilyenkor még hol egy kis sót, hol egy kis borsot adhatunk hozzá.
Sós vízben főtt krumplival, salátával kínáljuk.