Főoldal / Sertés ételek / Pacalpörkölt körömmel

Pacalpörkölt körömmel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pacalpörkölt körömmel

Pacalpörkölt körömmel

Hozzávalók:

  • 1 kg pacal
  • 1 evőkanál zsír
  • 2-3 hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • köménymag, bors, só ízlés szerint
  • 1 kiskanál sűrített paradicsom v. 2 dl házilag főzött
  • 3 babérlevél
  • Erős Pista (vagy erős paprika)
  • 1 kg csülök / köröm

Pacal abálásához:

  • 2-3 cl ecet
  • 4 egész babérlevél
  • 1 kávéskanál szemes bors
  • 1 kávéskanál egész köménymag
  • víz
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Abálás:
A félkész /darabolt, előfőzött/ pacalt alaposan átmossuk, ha kell vékonyabb csíkokra vágjuk.Fazékba tesszük felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Beletesszük az ecetet és teatojást, amibe előzőleg fűszereket rejtettünk. Kb.1 óra hosszát főzzük fedő nélkül.

A zsírban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a sót, majd a leszűrt pacalt. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a babérlevelet, a köménymagot, a borsot, és a fokhagymát. Kb. fél óráig főzzük, akkor hozzáadjuk a piros paprikát. Újabb óra elteltével hozzáadjuk a csülköt (vagy körmöt). Ismét kb. fél órát főzzük. Belerakjuk a paradicsomot, a paprikát, sűrített paradicsomot. Gyakori kavargatás és kóstolás mellett tovább főzzük. Fontos, hogy megkóstoljuk, mert ilyenkor még hol egy kis sót, hol egy kis borsot adhatunk hozzá.

Sós vízben főtt krumplival, salátával kínáljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére