Pácolt bőrös oldalas
Hozzávalók:
A páchoz:
|
|
Elkészítés:
Az oldalason a bőrt kockásra bevagdossuk.
A pác hozzávalóit egy tálban jól összekeverjük, majd alaposan beledörzsöljük a húsba. Zárható edényben, 1-2 éjszakára hűtőbe tesszük.(nem tévedés, a pácba nem kerül só, csak pácolás után szabad sózni, mert így a hús szaftos marad, és nem szárad ki))
Felhasználáskor a húst kivesszük a pácból és megsózzuk.
Sütőzacskóba tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Ha nem lenne elég ropogós a teteje, a végén vágjuk fel a zacskót és úgy pirítsuk ropogósra a húst.
Salátával, és burgonyakörettel tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Csípős paprika krémet is adhatunk a páchoz, nagyon finom. Én a kisunokám miatt kihagytam ezt az összetevőt.