Pácolt sertéskaraj sütőben sütve
Hozzávalók:
A páchoz:
|
|
Elkészítés:
Elkészítjük a pácot. A hagymát kockákra vágjuk.
Egy nagyobb tálba beletesszük a Piros Aranyat, a mustárt, a zúzott fokhagymát, a felkockázott hagymát, az őrölt borsot, majd felöntjük annyi olajjal, hogy egy krémes masszát kapjunk. (Sót nem teszek bele, mert a Piros Arany eléggé sós.)
Ebbe a keverékbe alaposan beleforgatjuk a húsokat. Fóliával lefedve hideg helyre tesszük pácolódni a húsokat legalább 3 órára vagy egy egész éjszakára.
Egy akkora tepsibe amibe jól elférnek a húsok, kevés olajat teszünk, és belehelyezzük a húsokat.
Kb. 2-3 dl vízzel felöntjük, lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjük.
Sütés közben ellenőrizzük, és ha nem puhult meg a hús, pótoljuk az elpárolgott vizet.
Amikor a hús puha, levesszük róla a fóliát és megpirítjuk.
Ízlés szerinti körettel és savanyúsággal kínáljuk.