Pácolt-sült pulykacomb
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A combot jó alaposan átnézni, ha netán maradt volna benne tok azt eltávolítani. Megmosni, majd papírtörlővel szárazra törölni.
A fűszereket egy tálba tenni, majd alaposan összekeverni. A fokhagyma gerezdeket vékonyan felszeletelni.
A húst több helyen megtűzdelni a fokhagymával, (a bőre alatt is) majd mindkét oldalát besózni.
Ezután a húsos oldalát jól bedörzsölni az összekevert fűszerekkel, majd lefedve a hűtőben pár órát pihentetni. (én egész éjszakára a hűtőbe tettem)
Egy tepsibe beleönteni a felolvasztott zsírt, ráhelyezni a bepácolt húst a bőrös felével felfelé, majd megkenni a puha vajjal, aláönteni a bort, a megmaradt fokhagyma gerezdeket mellészórni, majd fóliával lefedni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon puhára párolni. Ez a comb esetében 2 óra, de egész pulykánál legalább 3-4 órára van szükség.
Amikor a hús puhára párolódott, a fóliát levéve szép pirosra sütni.
Közben ízlés szerint készítsünk hozzá köretet és párolt káposztát.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor ízlés szerinti körettel tálalni. Én krumplipürét és lila párolt káposztát kínáltam hozzá.