Palacsinta csirkés raguval töltve
Hozzávalók:A palacsinta tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A palacsinta minden alapanyagát egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk, majd 20 percig állni hagyjuk. Forró serpenyőben a megszokott módon kisütjük a palacsintákat.
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott húst, és ízlés szerint fűszerezzük. Amikor a hús megpirult belekeverjük a tejfölt, de ekkor már nem sütjük tovább. Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a reszelt sajtot is.
A palacsintákat egyenként megtöltjük a raguval, majd egy kiolajozott hőálló edénybe letesszük őket szorosan egymás mellé.
A főzőtejszínt, a tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük, majd a palacsintákra öntjük.
180 fokra előmelegített sütőben 10-13 perc alatt készre sütjük.
Kicsit hagyjuk hűlni és már szeletelhetjük is.
Egyszerű és finom egytálétel.
Jó étvágyat kívánok!