Főoldal / Desszertek / Palacsinta csokis almával töltve

Palacsinta csokis almával töltve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Palacsinta csokis almával töltve

Palacsinta csokis almával töltve

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dl szénsavas ásványvíz
  • 7 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál étolaj
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 6 db alma
  • 4 evő kanál cukor
  • 1 kis kanál fahéj
  • 1 tábla tej csokoládé

A tetejére:

  • tejszín hab
  • fél tábla tejcsokoládé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót és a szódavizet egy keverőtálba tesszük, és simára keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat és elkeverjük.

A palacsintákat forró serpenyőben, pici olajon kisütjük. (elég csak az első palacsinta előtt kiolajozni a serpenyőt, mivel a tészta már tartalmaz olajat)

Az almákat lereszeljük, majd a cukorral, a fahéjjal, és a csokoládéval együtt kb. 10 perc alatt össze főzzük.

Minden palacsintát megtöltünk a csokis almás töltelékkel, és feltekerjük vagy négybe hajtjuk. Olvasztott csokoládéval meglocsolva, tejszínhabbal díszítve kínáljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére